5 oktober 2010

Shopping frenzy5:e oktober
Vi hann knappt med frukosten innan Mark och Nadine, det belgiska paret vi träffat tidigare, kom och plockade upp oss i marinan. Dagen var fullspäckad med ärenden och de har en bil så vi hängde på. Första anhalten tysken som har en mekanisk verkstad med arbete i rostfritt. Vi lämnad vindrodret där för korrigering av infästen för att få det centrerat. Andra anhalt var stadens myndigheter för att Milo skulle förlänga sitt visum och Mark och Nadine skulle få permanent uppehållstillstånd då de har köpt hus och tänker bosätta sig här. Deras vagabondtid på båt är över och de har hittat sitt paradis, nåja åtminstone en plats de gillar bägge två. Eller som Nadine sa, det är billigt, folk är vänliga, det finns möjligheter, det är vackert, det är stabilt och det är inte för varmt för Mark men kanske lite för kallt för mig. Men innan alla papper var klara fodrades en färd till banken för att betala avgifter innan vi åter köade hos myndigheterna.

När allt var avklarat var nästa stopp ”supermercado” a lá Lidl. Eftersom vi fått skjuts så skulle jag och Milo handla alla tunga livsmedel som höll länge medan lätta saker som behövdes så färska som möjligt fick vänta tills senare. Så med varsin shoppingvagn plockade vi på oss 24 liter hållbarhetsmjölk, 8 burkar jordnötssmör, 2 kilo ris, 15 hushållspapper, 20 förpackninghar med majskorn (Milo gillar majs) 10 paket bitsocker (till kaffet), 15 pastasåser, osv. Vad som saknades var 25 jospaket. Visst fanns det jos, men de hade alla en hällningsknopp på toppen vilket inte fungerar när man skall försöka förvara dem på en liten yta. Så det blev en restorder. Men vi var ganska nöjda efteråt och det belgiska paret fick vänta i bilen på att vi skulle bli klara (deras inköp var inte för två månader). På vägen tillbaks till båten stannade vi till vid marknaden där vi kan köpa färska grönsaker och fisk när det blir dags.

Efter att ha lastat ombord matvarorna (typiskt var det lågvatten så en del av ”langningen” blev våghalsiga med båten ett par meter nedanför kajen) så lämnade vi allt i ett kaos för att äta på en restaurang tillsamman. Det var en välbehövlig måltid framåt 4-tiden eftersom vi knappt hann åta frukost. Dästa kom vi tillbaks till båten med uppgift att hitta förvaringsplatser för all mat vi köpt. En till synes omöjlig uppgift men på något sätt så försvinner produkterna sakta med säkert och båten håller sig fortfarande flytande. Att sedan hålla reda på vad allt är under dynor, tampar och annat blir en utmaning – men ”there was a method to our madness” så det skall nog fungera.

När allt var klart gick vi och tittade på båtarna i marinan och då kom tysken med den mekaniska verkstaden förbi på bryggan då han har sin Jongert stålbåt i marinan. Vi gick ner och tittade och han har arbetat mycket på denna stålbåt som trots sin ålder ser fin ut. Och vi fick reda på att vindrodret är klart för hämtning i morgon klockan 2. Då får vi reda på om våra teoretiska beräkningar också fungerar i verkligheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar